dinsdag 18 april 2017

Tesla kondigt introductie vrachtwagen aan

Tesla kondigt introductie vrachtwagen aan

Het is alom bekend dat Tesla ambitieus is. Maar wat nat nu uit de hoed is getoverd is zelfs voor Tesla verrassend te noemen: Tesla komt met een vrachtwagen, aldus CEO Elon Musk. En omdat er geen half werk wordt gedaan is ook maar gelijk bekend gemaakt dat het bedrijf over twee jaar de Tesla pickup gaat presenteren. Het is verrassend omdat Tesla de massaproductie van de Tesla Model 3 nog moet organiseren. De aankondiging van de vrachtwagen komt een week nadat Tesla qua beurswaarde giganten als General Motors voorbijstreefde. Dat is vooral te danken aan het feit dat Tesla te toekomst wordt toevertrouwd. Een vergelijking: General Motors verkocht 10 miljoen exemplaren in 2016 tegenover de 75.000 exemplaren die Tesla dat jaar verscheep. Daarbij had Tesla een verlies van ruim $750 miljoen.

Tesla vrachtwagen

De Tesla vrachtwagen wordt de Tesla Semi genoemd en wordt onthuld in september. Jerome Guillen, voormalig topman van Daimler, staat aan het roer van de Tesla Slim. Het duurt waarschijnlijk nog even voordat Tesla Semi's de snelwegen zullen veroveren: voorlopig lijkt Tesla het druk te hebben met de productie van de Tesla Model 3. Het huidige jaarlijkse productieaantal van 100.000 moet aardig opgeschroefd worden. Daarbuiten werd de Tesla Model 3 een jaar na onthulling vermarkt. Tesla's vrachtwagen zal op zijn vroegst dus pas in 2019 in groten getale op de weg te zien zijn. Concurrenten voor de Tesla Semi? Nikola lijkt een grote speler te worden in elektrische vrachtwagens.

Tesla pick-up

Tesla CEO Elon Musk kondigde tevens aan dat het bedrijf over twee jaar de Tesla pick-up gaat onthullen. Een logische stap gezien de Noord-Amerikaanse markt: pick-up trucks zorgen daar voor disproportionele winst in positieve winst voor partijen als Ford en Fiat Chrysler. De Ford F-Series is het meestverkochte voertuig in Noord-Amerika.

Lees meer: Tesla zonnepanelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten